Bachbloesemtherapie

Je ziet ze in menig drogisterij staan, de 38 bloesemremedies die door de arts Edward Bach (1886 – 1936) bij elkaar zijn gezocht.
Maar wat kun je ermee?

Wanneer Bachbloesemremedies?

  • Bij psychische/ emotionele klachten (o.a. verdriet, rouw, ADHD, faalangst, heimwee, depressiviteit)
  • Bij spanningsgerelateerde klachten (stress, slapeloosheid, overspannenheid, moeheid, futloosheid, ge├»rriteerdheid, examenstress)
  • Bij fysieke klachten (o.a. spanningshoofdpijn, verkrampingen)
  • Ter ondersteuning van andere, reguliere of natuurgeneeskundige, behandelingen

Voor wie?

Kinderen en dieren worden niet gehinderd door een aangeleerde overtuiging dat genezing altijd ingewikkeld moet zijn. Zij reageren daardoor heel direct op bachbloesemremedies. Dit neemt echter niet weg dat de remedies voor iedereen zijn die zich niet in balans voelt.

Het feit dat de remedies geen chemicali├źn bevatten en energetisch werken, maken ze ook uitermate geschikt voor mensen die veel medicatie gebruiken.

Achtergrond

Tijdens zijn werkzaamheden als Engelse huisarts kwam dr. Bach tot de conclusie dat er een eenvoudiger en zachtaardiger manier moest zijn om mensen te genezen. Bovendien legde hij een relatie tussen de manier waarop mensen in het leven stonden en de ziekten die zij kregen. Hij ging ervan uit dat alle kwalen veroorzaakt worden door psychische disbalans.
Deze veroorzaakt blokkades in het energiesysteem en dat kan ziek maken.
In de volle overtuiging dat alles wat wij nodig hebben ons in de natuur omringt, ontdekte dr. Bach dat de subtiele energie van planten ons kan genezen. Op eenvoudige wijze, kan die energie ons helpen deze blokkades op te lossen.
De remedies zijn ons zelfhelendvermogen dus behulpzaam bij het herstellen van de balans.
Ze leveren een subtiel maar krachtig en veilig zetje in de rug.
Ze werken energetisch en zijn (vrijwel) altijd zonder bezwaren naast andere geneesmiddelen in te nemen.
Naast hun subtiele, krachtige werking is er van bijwerkingen geen sprake.

Bachs filosofie

Wie weet er nou beter wat je mankeert, hoe je je voelt, dan jij zelf?
De totaal veilige remedies horen bij de filosofie van dr. Bach, die droomde van een wereld waarin iedereen zichzelf zou kunnen genezen. Hij legt de verantwoordelijkheid van de gezondheid neer daar waar hij hoort; bij degene die zich niet “heel” voelt.

Wat doet een bachbloesemconsulent?

Soms krijg je al helderheid als je je verhaal aan een ander vertelt. Soms helpt het al als iemand de juiste vragen stelt om te achterhalen waar de schoen nou precies wringt.
Als bachbloesemconsulent kan ik dienen als die ander en door de juiste vragen te stellen, kan ik je behulpzaam zijn bij het kiezen van de meest doeltreffende remedies.

Zelf meer leren over Bachbloesemremedies?
Ben je therapeut en zou je ook Bachbloesemremedies willen gebruiken in jouw praktijk?
Equinox organiseert regelmatig cursussen om te leren met Bachbloesems te werken.
Heb je daarvoor belangstelling? Vraag naar de mogelijkheden.