Voetreflexologie

Voetreflexologie is een heel oude helende therapie die er gebruik van maakt dat het hele lichaam wordt weerspiegeld in de voet. Dit heeft tot voordeel dat op betrekkelijk eenvoudige wijze het hele lichaam energetisch opgeladen en wakker geschud kan worden via de voeten.
Ook is het mogelijk heel pijnlijke plekken in het lichaam, bijvoorbeeld botbreuken, met energetische impulsen bij te staan zonder dat de plek zelf aangeraakt hoeft te worden.

Bij voetreflexologie kom je in een luie stoel te liggen met, als je dat wilt, een dekentje over je heen. Hoewel voor de behandeling alleen je schoenen en sokken uit hoeven, is het prettig als je broek of rok ruim zit en gemakkelijk tot je knieƫn op te stropen is.

Na de behandeling, die ongeveer een uur duurt, is de kans groot dat je je heel ontspannen en uitgerust voelt maar het kan ook zijn dat je het liefste zou willen slapen als je uit de stoel komt. De voetreflexologie maakt in het hele lijf afvalstoffen vrij. De moeheid die je na de behandeling voelt is hier een gevolg van. Het is daarom verstandig om de rest van de dag veel water of kruidenthee te drinken.

Tijdens de behandeling kunnen ook emoties los komen. Eigenlijk zijn dat ook “afvalstoffen” die vrijkomen en nu afgevoerd kunnen worden. Dat is mooi want emoties die vast zitten en opgeslagen liggen, kunnen op lange termijn klachten veroorzaken.