Energetische therapie

Er zijn vele soorten energetische therapie. In mijn praktijk maak ik meestal gebruik van Aura- en chakrahealing

Wat is aura- en chakrahealing?

Een mens is meer dan alleen zijn fysieke lichaam. De meest bekende term voor deze
niet-fysieke delen van de mens is de oosterse term ” aura”. Helaas zijn kennis en bewustzijn van onze aura in de westerse “nuchtere” maatschappij behoorlijk zoekgeraakt.
De aura voorziet het lichaam van energie en dus levenslust.

Healing gaat uit van een holistische visie, dat wil zeggen dat ervan uit wordt gegaan dat lichaam en geest één zijn en dat alles in onze omgeving er invloed op uitoefent zowel in positieve als in negatieve zin. Door o.a. spanningen, vastgeroeste denkbeelden omtrent uw leven en uw omgeving kunnen zich blokkades vormen in je aura. De energie stroomt dan niet meer zoals wenselijk zou zijn. Je voelt je gespannen, vindt geen rust of wordt juist moe en lusteloos, soms kun je er zelfs ziek van worden.

Gelukkig heeft een mens een groot zelfhelend vermogen en worden blokkades vaak vanzelf weer opgelost.
Soms kun je daarbij een helpende hand gebruiken door middel van aura- en chakrahealing.

‘Bijwerkingen’

Healing kent geen bijwerkingen zoals die soms bij medicijnen voorkomen. Je zult er echter wel wat van merken. Je kunt er, als je van de tafel komt of de volgende dag, moe of juist energiek van zijn. Ook kan het zijn dat allerlei gevoelens en gedachten loskomen die verwerkt moeten worden. Dat voelt misschien even niet zo lekker maar de kans is groot dat zij deel uitmaken van de klacht waar je mee loopt. Pas als je je bewust bent van wat er speelt, kun je ervoor kiezen deze zaken aan te pakken.

Fysiek kan het zijn dat je vaker moet plassen om afvalstoffen te lozen. Het is daarom verstandig na een healing veel water te drinken.

 

De behandeling

Bij een healing kom je op een behandeltafel te liggen of zit je op een krukje. Door lichte aanraking van het fysieke lichaam (met jouw toestemming uiteraard) en de energielagen kunnen blokkades worden weggenomen. Hiervoor hoeven, behalve je schoenen, geen kledingstukken uit.

Soms krijg je, in deze ontspannen toestand, plotseling inzicht in wat je eigenlijk dwars zit of wat je zou moeten doen om zich beter te voelen. Soms ook krijg ik een dergelijk inzicht omtrent jouw situatie. In de holistische visie is dat logisch omdat gedachten en gevoelens, ook onbewuste, zich in de aura bevinden. Contact met de aura maakt dus contact met deze onbewuste zaken mogelijk. Met de aldus verkregen informatie kun je dan zelf aan de slag in je dagelijks leven. Ik kan je daarbij bijstaan met healingen en gesprekken.